Tornen les deduccions en l’IRPF per rehabilitació d’habitatge habitual

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

El Govern està preparant un Reial decret amb el qual es pretén recuperar la deducció en l’IRPF per rehabilitació de l’habitatge habitual per a aquest any 2021, destinada a Persones Físiques que acreditin haver realitzat reformes en el seu habitatge habitual o en un habitatge de propietat llogada com a habitatge habitual, sempre que compleixin uns requisits de millora d’eficiència energètica.

Es preveu tres trams de deducció segons l’abast de la millora energètica:

  • El 20%, sobre aquelles reformes que redueixin almenys un 7% la demanda de calefacció i refrigeració de l’habitatge (exemple: substitució de finestres)
  • El 40%, sobre aquelles reformes que redueixin un 30% el consum d’energia primària no renovable.
  • El 60%, sobre aquelles reformes que contribueixin a la millora de l’eficiència en edificis complets d’ús predominantment residencial.

 

En els casos de les deduccions del 40% i del 60% s’hauran d’acreditar a través del corresponent certificat d’eficiència energètica.

Cal esperar els detalls del Reial decret que sortirà en els pròxims dies, però s’especula que els propietaris amb rendes altes no tindran dret a aquestes deduccions i que hi haurà un límit màxim per a qui pugui beneficiar-se.

Amb aquest objectiu el Govern ha reservat 450 milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a recuperar les deduccions fiscals estatals per rehabilitació d’habitatge, desaparegudes al 2013, i animar als propietaris particulars a actualitzar els immobles millorant la seva eficiència energètica.