Ser cap mai és fàcil, però pot ser més segur

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

La situació econòmica que ha deixat la pandèmia està perjudicant nombroses empreses i treballadors autònoms, però l’única manera de tirar endavant és continuar col·laborant junts i acostar l’espatlla per a evitar que es destrueixin més ocupacions. Les petites i mitjanes empreses són el motor econòmic d’aquest país i estan dirigides i gestionades per persones que tenen l’enorme responsabilitat de mantenir-les a flotació per a continuar donant treball als seus empleats. Una mala decisió pot implicar terribles conseqüències, no sols per a la pròpia empresa, sinó també per a tots els treballadors que depenen d’ella.

Les assegurances de D&O (Directors & Officers) són una assegurança de responsabilitat civil que protegeix les persones al càrrec de les decisions fonamentals d’una companyia i és vàlid tant per a petits comerços com per a grans organitzacions. Quan cal prendre una decisió complicada o estratègica, qualsevol detall pot resultar fonamental, des d’un epígraf en determinada legislació fins a un apartat dels estatuts o una irregularitat en el pagament d’impostos, i per a això sempre és bo comptar amb l’ajuda d’un professional de les assegurances que ens assessori. No seria la primera vegada que un petit error provoca una reclamació o una demanda contra els administradors, consellers o directius, que pot posar en un seriós destret la continuïtat de la companyia o el patrimoni personal dels seus dirigents.
 
L’empresa en qüestió és la prenedora de l’assegurança de D&O i a més és la que ha de pagar la prima, però els beneficiaris de la protecció de la pòlissa són sempre els directius i gerents. Generalment, la pòlissa cobreix els gasto de defensa dels administradors socials, és a dir, els costos judicials i els honoraris derivats de la defensa d’una reclamació; així com les possibles indemnitzacions per haver realitzat un acte desafortunat, bé sigui per acció o per omissió, que origini algun tipus de responsabilitat legal.

Una Ajuda en Moments Difícils

 
Hi ha poques coses més doloroses que la pèrdua d’un ser estimat, però fins i tot en aquestes circumstàncies, sempre es pot fer alguna cosa perquè resulti més suportable. Una assegurança de decessos facilita les gestions administratives i la paperassa que no ve de gust fer en aquests moments, a més d’ocupar-se de les despeses que comporta la defunció.
 
Aquest tipus de pòlisses solen cobrir tot el relacionat amb el funeral, és a dir, s’ocupen del fèretre, el servei de tanatori, les flors, les esqueles, el cotxe fúnebre i l’enterrament pròpiament dit o la incineració. També poden incloure altres tràmits com la sol·licitud de les pensions de viduïtat o orfandat o els relacionats amb el testament o l’adjudicació d’herències. Altres detalls a tenir en compte són la gestió del testament en línia, la fi de la vida digital o la repatriació, en el cas que la defunció sigui a l’estranger. En qualsevol cas, el millor és consultar amb un corredor de confiança perquè ens aconselli sobre les millors opcions.