Reactivem Barcelona, nou fons extraordinari de 20 milions d’euros per donar suport als negocis afectats per la COVID-19

Reactivem Barcelona
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Reactivem Barcelona, és el nou fons extraordinari de 20 milions d’euros que l’Ajuntament de Barcelona destinarà amb la finalitat de donar suport a les activitats econòmiques que més s’han vist perjudicades com a conseqüència de la COVID-19.

Podran optar a aquestes ajudes els comerços i els locals de restauració, oci nocturn i allotjaments turístics que hagin realitzat o tinguin previsió de realitzar intervencions de millora en els seus establiments entre la declaració de l’estat d’alarma i al 31 de desembre de 2021.

El fons, pretén estimular l’economia, evitar el tancament de locals, promoure la reobertura dels que van haver de tancar i generar nous llocs de treball.

Es dividiran en dues fases: la primera, dotada de 12 milions d’euros i, la segona de 8 milions. Les sol·licituds per optar a aquest ajut de 12 milions d’euros, es podran realitzar entre el proper 12 de juliol fins al 30 de juliol, mitjançant el web de reactivem Barcelona.

Els ajuts, estan destinats a:

  • Millores generals de les instal·lacions.
  • Adaptació a l’context de la COVID-19:
  • Millores de digitalització.
  • Millores d’accessibilitat. 
  • Millores en l’eficiència energètica i sostenibilitat.

Les subvencions es concediran per ordre d’arribada fins a esgotar el pressupost i que una mateixa persona física o jurídica podrà sol·licitar ajudes per a un màxim de tres establiments. La quantitat adjudicada anirà dels 1.000 € fins als 4.900 € i dependrà de: la superfície de l’activitat econòmica, la despesa d’inversió i, en els casos dels allotjaments turístics, de el nombre d’habitacions i el tipus d’establiment.

La segona fase, que estarà dotada amb 8 milions d’euros, estarà dirigida a projectes d’obres i grans inversions realitzades en establiments empresarials, comercials, de serveis, restauració, oci nocturn i allotjaments turístics de la ciutat de Barcelona que cobrirà fins al 50% de el cost de les actuacions amb un límit de 100.000 euros.

Encara no hi ha una data exacta per segona fase de la convocatòria, de manera que els mantindrem informats quan s’obri la convocatòria.

FLM resta a la seva disposició per ampliar qualsevol informació d’aquests i altres ajuts que puguin encaixar en la situació que viu actualment la seva empresa.

Vista aerea Barcelona