El Govern imposarà multes de fins a 10.000 euros per a les pimes que no implantin la factura digital en dos anys

factura digital

S’estén l’obligació d’expedir i remetre factura electrònica en totes les relacions comercials entre empreses i autònoms, fet que garantirà un traçabilitat i control de pagaments més important. Aquesta mesura, a més a més de reduir els costos de transacció i suposar un avenç en la digitalització de l’operativa de les empreses, permetrà obtenir informació fiable, sistemàtica i àgil dels terminis efectius de pagament, requisit imprescindible per reduir la morositat comercial.

Hi haurà sancions de fins a 10.000 euros per a aquelles petites i mitjanes empreses que no tinguin incorporada la factura digital en un termini de dos anys que ara comença.

Per donar suport a aquesta mesura de l’Agenda Digital 2025 i al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència s’han proposat programes de subvencions, KIT DIGITAL, que permetran aprofitar-se de les subvencions de més de 3.000 milions d’euros, procedents dels fons europeus Next Generation. La llei insta a l’adopció de la factura electrònica obtenint una subvenció per emprar en la contractació al mercat de productes o serveis de facturació electrònica i assegurar-ne la implantació efectiva.

Per això, el desplegament de l’anomenat Digital Toolkit permetrà a les pimes tenir un major període de transició per adaptar-se i comptar amb el suport necessari tenint en compte que aquesta operació podria ser més costosa per a aquestes empreses. Així, s’hi estableix un període de fins a dos anys per a l’adaptació, abans que el seu ús sigui obligatori i comporti sancions en cas de no complir-se.