La digitalització com a solució a la Gran Renúncia

la gran renuncia laboral

En qualsevol àmbit de la vida, i més concretament en el món dels negocis i de l’empresa, es pot aplicar la teoria dels vasos comunicants, on una potent tendència de l’entorn de mercat té un impacte molt directe en la microeconomia de les empreses.

Des de FLM volem compartir una reflexió, comentada amb molts dels nostres clients, sobre la base de la relació directa entre tres variables, molt en boca de tots, que en certa manera pot resultar xocant, però que afecta i en molt a la gestió diària de les empreses.

La Gran Renúncia

La primera variable i la que genera el primer impuls, el fenomen de la La Gran Renúncia, va començar a sorgir a principis de 2021 als Estats Units, i consisteix en l’abandó massiu i voluntari de milers de llocs de treball fixos per part de persones que decideixen buscar millors oportunitats sense que un acomiadament les forci a això. 

A Espanya seguim sense poder parlar d’una Gran Renúncia en termes USA, on s’estan produint unes 4,5 milions de dimissions al mes.

Però la nostra “mini renúncia” creix cada dia més i, en els quatre primers mesos de 2022, el nombre de professionals que han deixat voluntàriament els seus treballs s’ha disparat fins a aconseguir la xifra rècord de 5.467 només a l’abril, la més alta registrada fins avui des que es recopilen aquestes dades (2001), segons les estadístiques d’afiliació de la Seguretat Social. 

En declaracions de la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, malgrat que el fenomen no està tenint, de moment, l’impacte que en altres països, és un tema que els preocupa i consideren necessari abordar abans que vagi a més. Segons un estudi de la consultora Hays, més de la meitat dels treballadors a Espanya estan desmotivats. Els factors són principalment: els salaris baixos, la falta de conciliació i, en menor mesura, la ineptitud dels caps i directius. “La pandèmia ha fet reflexionar a la gent sobre el treball que tenen i què és el que valoren en ell, i estan prenent decisions”, afegeix Christopher Dottie, director general de la consultora Hays España i vicepresident de British Chambers of Commerce.

Aquest rècord de dimissions i absentisme s’ha traduït en una pèrdua de 1.800 milions d’hores de treball per empleats que van deixar d’acudir al seu lloc, la qual cosa va suposar un cost per a les empreses d’entorn de 39.000 milions d’euros, segons un informe de Madrid Foro Empresarial i la Fundación Pons. 

la gran renuncia laboral

Falta de personal en l’hostaleria

Entrem en la segona variable, el mercat laboral va com un tir, les ocupacions hoteleres superen les millors de les previsions fetes per la patronal i es calcula que a Espanya es necessiten cobrir més de 110.000 llocs de treball. Hi ha una corba creixent de demanda vinculada als serveis de restauració, oci i turisme i la Gran Renúncia segueix el seu camí, la pregunta és: com ho fem per a atendre aquesta demanda amb menys personal i amb un increment dels costos associats?

Digitalització de l’hostaleria

La tercera variable, i una solució que minimitza aquest Triangle de les Bermudes, és la digitalització dels negocis hostalers. Hi ha un ball de xifres dels negocis digitalitzats totalment o parcialment, l’impacte en els comptes de resultats o altres consideracions que donarien per a redactar un manual.

La qüestió és que l’hostaleria té un pes molt específic en l’economia a Espanya, Catalunya o Barcelona i, evidentment, el sector ha d’afrontar la transformació digital tant en els suports del front-end com del back-end. En altres paraules, que les estratègies de màrqueting digital han d’estar plenament alineades amb la política general de gestió del negoci, ja sigui en una cadena amb diversos establiments o un negoci de petita dimensió.

La digitalització com a solució

Una de les solucions que apuntem des de FLM és considerar de manera exhaustiva la possibilitat d’incrementar els processos de digitalització, sempre que es tingui clara la idea i la finalitat, amb l’objectiu de contrarestar  l’efecte de la Gran Renúncia i una demanda disparada.

Les oportunitats amb els Fons Next Generation i ajudes a fons perdut com el Kit Digital poden ser la palanca per a redissenyar un sector clau en la nostra economia del benestar.

Si desitja saber més sobretot el que li ofereix FLM, posi’s en contacte amb nosaltres.